Hoe iCloud-fotolink uit te schakelen bij het verzenden van foto's op uw iPhone

Vanaf iOS 12 veranderde Apple het standaardgedrag rond het delen van foto's via Message, wat sommige gebruikers in verwarring bracht. Wanneer u probeert meerdere foto's (vier of meer) vanuit de foto-app te verzenden via de deelfunctie in de bericht-app, combineert uw iOS alle afbeeldingen samen en toont een iCloud-fotolink in de hoofdtekst van het bericht in plaats van elke foto op te nemen foto afzonderlijk in het bericht.

In dit korte artikel onderzoeken we enkele van de voor- en nadelen van het gebruik van de iCloud Photo-linkfunctie en bespreken we mogelijke oplossingen en laten we u zien hoe u dit eenvoudig kunt doen in de iOS 13- en iPadOS Photos-app.

Waar is de optie om de iCloud-fotolink in iOS 13 te omzeilen?

In iOS 12 was er geen directe manier om de iCloud-fotolink te omzeilen bij het delen van meer dan drie foto's via de Foto's-app.

Maar het goede nieuws is dat Apple eindelijk naar hun gebruikers heeft geluisterd en de functies voor het delen van foto's in iOS 13 en iPadOS heeft verbeterd.

iCloud-foto's delen in iOS13 en iPadOS: we hebben nu opties in de Foto's-app!

  • Gedeelde foto's kunnen locatiegegevens bevatten of uitsluiten
  • Airdropped-foto's kunnen alle fotogegevens bevatten of uitsluiten
  • We kunnen foto's verzenden als individuele fotobestanden OF als een gecombineerde iCloud-link

Hier leest u hoe u geselecteerde foto's kunt delen zonder de iCloud-fotolink voor iOS13 + en iPadOS

  • Open de app Foto's en tik op het tabblad Alle foto's (helemaal rechts onderaan)
  • Tik op Selecteren in de rechterbovenhoek van je scherm
  • Kies nu de foto's die u wilt verzenden door op de afbeeldingen te tikken
  • Tik vervolgens op het pictogram Delen in de linkerbenedenhoek van uw scherm

    Tik op Delen zodra je je foto's en video's hebt geselecteerd.
  • Kies Opties bovenaan uw scherm (dit is gemakkelijk te missen!)

    iOS 13 en iPadOS bieden nieuwe functies en opties bij het delen van foto's
  • Onder Verzenden als kunt u Individuele foto's (video's) kiezen om de iCloud-link te omzeilen

iCloud-fotolinks zijn de standaard in iOS13 + en iPadOS

Wanneer u uw geselecteerde foto's deelt als een iCloud-link, deelt uw iPhone eenvoudig een URL-link met de gebruiker, zodat deze via de link foto's kan bekijken of downloaden.

Als u de foto's wilt delen en geen link naar de afbeeldingen, moet u de bovenstaande stappen volgen.

Bepaal wie de locatiegegevens van uw foto's ziet wanneer u uw foto's en video's deelt

Je kunt ook locatiedetails en fotogegevens verwijderen wanneer je foto's verstuurt in iOS 13+ en iPadOS

De eerste betreft de privacy van uw foto's wanneer u klaar bent om te delen

  • Wanneer u foto's maakt, worden gedetailleerde metadata rond de locatie van de foto vastgelegd en onderhouden in uw foto's, samen met andere details
  • In iOS 13+ en iPadOS, wanneer u foto's deelt / verzendt, kunt u het delen van locaties uitschakelen door Locatieschakelaar uit te schakelen onder Opnemen
  • Als u Locatie uitschakelt, worden alle locatiegegevens van uw gedeelde foto's verwijderd
  • De standaardinstelling is om locatiegegevens op te nemen (dwz Locatie is ingeschakeld)

Je kunt nu ook 'Full Original Capture' gebruiken bij het verzenden van je foto's en video's via Airdrop

  • Deze functie, genaamd All Photos Data, behoudt de originele kwaliteit van de video's en afbeeldingen bij het delen via Airdrop en omvat ook bewerkingsgeschiedenis, metagegevens en zelfs een geschiedenis van filters, effecten en andere beslissingen over beeldbewerking
  • Schakel Alle fotogegevens in om deze instelling in te schakelen
  • iOS heeft standaard alle fotogegevens uitgeschakeld

En nee, u kunt nog geen fotometadata in iOS13 of iPadOS bewerken!

Een veelgevraagd verzoek is om de Photos-app op iOS / iPadOS waarmee gebruikers metagegevens van afbeeldingen kunnen bewerken zonder een app van derden te gebruiken. Helaas is dit nog steeds niet mogelijk met de nieuwste Apple-release voor iPhone, iPod en iPads. Sorry!

Als je iOS 12 op je iPhone of iPad gebruikt, kun je verder lezen om te ontdekken hoe je de iCloud Photo-linkfunctie kunt omzeilen.

iOS 12 iCloud-fotolink

De iCloud-fotolink wordt weergegeven als het standaardgedrag wanneer 'iCloud voor foto's' is ingeschakeld op je iPhone ( Instellingen> Foto's> iCloud-foto's ) OF ( Instellingen> Apple ID-profiel> iCloud> Foto's AAN met iCloud-foto's ingeschakeld).

Interessant is dat deze functie alleen beperkt lijkt te zijn tot de Message-app van Apple. Dit gebeurt niet wanneer u meerdere foto's via e-mail probeert te verzenden tijdens het delen via de Mail-app.

Voordelen van het gebruik van de iCloud Photo Link-functie op uw iPhone

Wanneer u vier of meer foto's selecteert vanuit de Foto's-app naar de berichten-app, pikt het systeem deze foto's op en combineert ze tot één iCloud-fotolink die vervolgens naar de ontvanger wordt gestuurd.

Allereerst slaat dit uw dataplan op, omdat dit alleen een link naar de ontvanger verzendt in plaats van elk van de geselecteerde foto's één voor één te verzenden. De persoon die het bericht ontvangt, kan ervoor kiezen om de link te downloaden wanneer hij of zij het ontvangt.

Nadelen van het gebruik van de iCloud Photo Link-functie

Veel gebruikers bewaren hun berichten en de bijbehorende ingesloten foto's graag. Standaard heeft de eerste iCloud-fotolink die wordt gemaakt een ingebouwde geldigheidsperiode. Het verloopt na 30 dagen.

Als de ontvanger ervoor kiest om terug te gaan naar het bericht en te proberen de link te openen na de geldigheidsperiode, heeft hij of zij geen toegang tot deze foto's, wat voor velen een gedoe is.

Hoewel er geen manier is om deze functionaliteit uit te schakelen of te omzeilen wanneer u start met de Foto's-app, kunt u dit volledig omzeilen wanneer u begint met de Berichten-app.

Hoe de iCloud-fotolink te omzeilen bij het verzenden van berichten

  • In plaats van te beginnen met de Foto's-app en vervolgens meerdere foto's te selecteren om te verzenden, begin je eerst met de Bericht-app
  • Kies de ontvanger, maak uw bericht
  • Tik op het pictogram " > " (indien weergegeven - afhankelijk van schermgrootte)

  • Tik op het app-pictogram voor foto's (als je de app Foto's niet ziet, tik je op het App Store-pictogram naast je tekstinvoervak) OF tik op het camerapictogram en klik vervolgens op het pictogram Foto's in de linkerbovenhoek van je scherm OF

  • Nu kunt u de foto's kiezen die u wilt verzenden vanuit Recente foto's of tik op Alle foto's en blader en selecteer
  • Terwijl u deze foto's kiest, voegt het elk van de afzonderlijke afbeeldingen toe aan de hoofdtekst van het bericht en verzendt het vervolgens in tegenstelling tot het maken van de iCloud-fotolink
  • Deze foto's worden vervolgens individueel naar de ontvanger gestuurd

Hoe te werken met iCloud Photo Link in Message App

Mensen hebben hun eigen persoonlijke voorkeuren. We houden van de eenvoud van de iCloud Photo-linkfunctie.

Dit geldt met name wanneer mensen via een bericht een groot aantal foto's met volledige resolutie verzenden.

Wanneer u de iCloud-fotolink ontvangt in plaats van de daadwerkelijke foto's, heeft u enkele keuzes bij het werken met de link

Tik op de link en het opent alle foto's. Hier kunt u de foto's kiezen die u in uw fotobibliotheek wilt opslaan.

Veel gebruikers bladeren gewoon graag door de foto's zonder ze op te slaan. Deze functie helpt bij het besparen van opslagruimte op uw iPhone, aangezien u de daadwerkelijke berichten en de ingesloten foto's niet op uw apparaat opslaat.

  • Als u bovenaan op de knop TOEVOEGEN tikt, worden alle foto's aan uw fotobibliotheek toegevoegd
  • In plaats daarvan kunt u op ' Selecteren ' tikken en vervolgens de afbeeldingen kiezen die u wilt toevoegen en de rest verwijderen
  • Door op de knop '…' in de rechterbovenhoek van uw scherm te tikken, kunt u ook de icloud-link kopiëren
  • U kunt de link kopiëren en vervolgens in een ander bericht plakken als u deze met anderen wilt delen

15 Handige iCloud-tips voor Macs, iPhones, iPads en iPods!

We hopen dat je dit korte artikel nuttig vond. Laat het ons weten in de reacties hieronder als je vragen of opmerkingen hebt.