Reset de instelling Trust This Computer op uw iPhone of iPad

Uw apparaat vraagt ​​of u deze computer vertrouwt wanneer u hem aansluit op een nieuwe Mac of pc. Als u op Vertrouwen tikt, worden gegevens met die computer gedeeld. U kunt de instellingen voor "Deze computer vertrouwen" op elk moment op uw iPhone of iPad resetten.

Het is een goed idee om de vertrouwde computers opnieuw in te stellen als uw apparaat computers op een openbare plaats vertrouwt of als u van plan bent uw eigen computer te verwijderen. Probeer computers in de bibliotheek, op het werk of op school niet te vertrouwen.

Lees hieronder hoe u de vertrouwde computers voor uw iPhone of iPad kunt resetten.

Waarom moet ik op mijn iPhone of iPad deze computer vertrouwen?

Je hoeft niet elke computer die je gebruikt te vertrouwen met je iPhone, iPad of iPod touch. In feite zou je ze waarschijnlijk niet allemaal moeten vertrouwen!

Wanneer u akkoord gaat met een computer vertrouwen, vertelt u uw apparaat dat het in orde is om gegevens van en naar de computer over te brengen, zonder dat u daarvoor uw toegangscode nodig heeft.

De waarschuwing "Deze computer vertrouwen" verschijnt wanneer u verbinding maakt met een nieuwe computer.

Dat is geweldig voor het synchroniseren van muziek, het uploaden van foto's of het maken van een back-up met Finder. Maar als iemand anders die computer heeft gebruikt, kunnen ze alle inhoud zien die je hebt gesynchroniseerd en zelfs je iPhone verbinden om toegang te krijgen tot de gegevens die je niet hebt gesynchroniseerd.

Tik op "Don't Trust" om uw apparaat op te laden

Als u uw apparaat alleen hoeft op te laden, tikt u op Niet vertrouwen om uw gegevens veilig te houden. Je iPhone of iPad laadt nog steeds op, zelfs als deze de computer niet vertrouwt.

De volgende keer dat u verbinding maakt met die computer, geeft uw iPhone of iPad u de kans om hem opnieuw te vertrouwen.

Hoe reset ik vertrouwde computers op mijn iPhone of iPad?

Selecteer de optie Locatie en privacy opnieuw instellen om computers niet meer te vertrouwen.

Helaas kunt u geen individuele computers kiezen om te stoppen met vertrouwen vanaf uw iPhone of iPad. Maar u kunt al uw vertrouwde computers tegelijk resetten door de instellingen Locatie en Privacy opnieuw in te stellen.

Wanneer u uw locatie- en privacy-instellingen reset, worden ook verschillende andere instellingen teruggezet naar hun standaardstatus.

Dit omvat uw voorkeuren voor locatieservices, evenals de toegang tot de microfoon, camera en Bluetooth die aan verschillende apps is verleend. Elke app vraagt ​​u opnieuw om toegang de volgende keer dat u deze gebruikt.

Als u de instellingen voor Locatie en privacy op uw iPhone of iPad opnieuw instelt, mag er geen inhoud van uw apparaat worden verwijderd. Dat gezegd hebbende, raden we u aan eerst een back-up te maken, voor het geval dat.

Om uw locatie- en privacyinstellingen te resetten:

  1. Ga naar Instellingen> Algemeen> Reset .
  2. Tik op Locatie en privacy opnieuw instellen .
  3. Voer desgevraagd uw apparaatwachtwoord in.
  4. Bevestig dat u de instellingen wilt resetten .

Tik op Instellingen resetten om uw vertrouwde computers opnieuw in te stellen.

Wat moet ik doen als ik de instellingen van Trust This Computer niet kan resetten?

Als uw iPhone of iPad nog steeds verbinding maakt met computers zonder u te vragen ze eerst te vertrouwen, moet u mogelijk extremere stappen ondernemen om uw instellingen opnieuw in te stellen.

Soms gebeurt dit wanneer er een bug zit in de besturingssoftware van uw apparaat. Maar het kan ook gebeuren wanneer u een bijzonder oude versie van iOS gebruikt.

Volg de onderstaande stappen om het te repareren.

Stap 1. Reset de netwerkinstellingen op uw apparaat

Hiermee worden alle wifi-wachtwoorden die zijn opgeslagen op je iPhone, iPad of iPod touch gewist. Het zou ook uw vertrouwde computerinstellingen moeten resetten.

  1. Ga naar Instellingen> Algemeen> Reset .
  2. Tik op Reset netwerkinstellingen .
  3. Voer desgevraagd uw apparaatwachtwoord in.
  4. Bevestig dat u de netwerkinstellingen wilt resetten .

Reset uw netwerkinstellingen niet tenzij u opnieuw verbinding kunt maken met wifi.

Stap 2. Update naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS

Apple brengt regelmatig nieuwe software-updates uit om bestaande problemen op te lossen. Update je software om er zeker van te zijn dat je de laatste patches hebt.

  1. Verbind je iPhone, iPad of iPod touch met een werkend wifi-netwerk.
  2. Ga naar Instellingen> Algemeen> Software-update .
  3. Download en installeer alle beschikbare updates voor uw apparaat.

Update uw apparaat naar de nieuwste software.

Stap 3. Wis alle inhoud en herstel uw apparaat

In extreme gevallen moet u uw apparaat mogelijk volledig wissen en herstellen vanaf een back-up. Deze stap zal zeker de vertrouwde computers resetten, maar het kan ook nogal tijdrovend zijn.

Zorg ervoor dat u eerst een nieuwe back-up maakt van uw iPhone, iPad of iPod touch. Volg daarna de onderstaande stappen om het te wissen.

  1. Ga naar Instellingen> Algemeen> Reset .
  2. Tik op Wis alle inhoud en instellingen .
  3. Kies ervoor om een back-up te maken en wis vervolgens uw apparaat.
  4. Voer desgevraagd uw toegangscode en Apple ID-wachtwoord in.
  5. Bevestig dat u [Uw apparaat] wilt wissen .
  6. Nadat uw apparaat opnieuw is opgestart, volgt u de installatieprompts om een ​​back-up te herstellen.

Maak een back-up van uw apparaat voordat u het wist.

Wat als mijn iPhone blijft vragen om deze computer te vertrouwen?

Sommigen van jullie ondervinden mogelijk het tegenovergestelde van dit probleem. In plaats van je zorgen te maken dat je iPhone of iPad openbare computers vertrouwt, irriteert het je om dezelfde computers te vertrouwen elke keer dat je ze probeert te gebruiken.

Nadat u uw apparaat eenmaal heeft verteld om een ​​computer te vertrouwen, zou het u niet opnieuw moeten vragen, tenzij u de instellingen opnieuw instelt.

Maar als dat blijft gebeuren - of als uw apparaat er nooit mee heeft ingestemd uw computer in de eerste plaats te vertrouwen - kunt u het misschien met de onderstaande tips oplossen.

Deze tips werken ook als uw apparaat blijft vragen: 'Wilt u dat deze computer toegang krijgt tot informatie op de iPhone?'

Stap 1. Gebruik een authentieke kabel om uw apparaat aan te sluiten

Goedkope Lightning-naar-USB-kabels werken niet erg goed wanneer u uw apparaat op een computer aansluit. U kunt ook problemen ondervinden als de kabel die u gebruikt beschadigd is.

Zorg ervoor dat u een officiële Apple MFi-bliksem-naar-USB-kabel gebruikt. En zorg ervoor dat het niet gerafeld, geknikt of op andere manieren beschadigd is.

Zorg ervoor dat de accessoires die u gebruikt gecertificeerd MFi zijn.

Stap 2. Probeer een andere USB-poort op uw computer

Als er vuil in de USB-poort van uw computer zit, kan dit de gegevensoverdracht vanaf uw apparaat in de weg staan. Schijn daar een zaklamp in en gebruik perslucht om alles wat niet hoort te verwijderen.

U moet ook een andere USB-poort op uw computer testen. Als dat werkt, bestaat de kans dat de eerste poort die u probeerde, beschadigd is.

Test een andere USB-poort op uw computer.

Stap 3. Gebruik een Terminal-opdracht om de Trust-prompts te omzeilen

Als niets anders werkt, kunt u de prompt Trust This Computer volledig voor uw Mac uitschakelen. Ik raad dit niet aan, omdat het je gegevens minder veilig maakt, maar je kunt het proberen als niets anders werkt.

Wees voorzichtig met het invoeren van Terminal-opdrachten die u online vindt. Als u een opdracht verkeerd spelt, of een verkeerde opdracht correct invoert, kunt u onherstelbare schade aan uw besturingssysteem veroorzaken.

Maak voordat je verder gaat een back-up van je Mac en je iPhone, iPad of iPod touch. Ga dan verder op eigen risico.

Gebruik deze opdrachten om de prompt Deze computer vertrouwen uit te schakelen:

  1. Open Terminal op je Mac.
  2. Typ de volgende opdracht om de prompt Deze computer vertrouwen uit te schakelen:

    sudo killall -STOP -c usbd

  3. Voer uw Mac-beheerderswachtwoord in en druk op Enter .
  4. Om de prompts Deze computer vertrouwen opnieuw in te schakelen, typt u:

    sudo killall -CONT -c usbd

  5. Voer uw Mac-beheerderswachtwoord in en druk op Enter .

Gebruik Terminal om de vertrouwensverzoeken opnieuw in te schakelen wanneer u klaar bent.

Zorg ervoor dat je weet hoe je apparaten synchroniseert met Catalina

Nadat u de instellingen voor Deze computer vertrouwen op uw iPhone of iPad opnieuw hebt ingesteld, moet u uw pc vertrouwen voordat u kunt synchroniseren of weer een back-up kunt maken.

Sinds Apple iTunes heeft stopgezet, moet je Finder gebruiken om je apparaten nu te synchroniseren en er een back-up van te maken. Laat ons weten hoe je verder gaat in de comments!