Waar is Camera Roll in iOS 13 en iPadOS?

Kunt u de map met camerarollen op uw iPhone, iPad of iPad niet vinden met iOS 13+ of iPadOS? De camerarol in iOS 13 en iPadOS ontbreekt niet in Foto's. Het is niet verwijderd, maar met enkele wijzigingen verplaatst naar een nieuwe locatie in de nieuwe Foto's-app. Als u de foto's die u zelf hebt gemaakt of online hebt opgeslagen niet kunt vinden, kunt u deze foto's als volgt op uw iPhone en iPad vinden.

Hoe u uw camerarol kunt vinden in iPadOS en iOS13

De camerarol staat nu onder Foto's in iOS 13. Het bevond zich vroeger in de 'Albums' in iOS 12. Gebruikers die hun iCloud-foto's hadden uitgeschakeld, zagen 'Camerarol' als de eerste optie in Albums.

Wijzigingen in de camerarol van uw Apple-apparaat

Ten eerste zul je geen item met de naam 'camerarol' vinden, in plaats daarvan heeft Apple de naam gewijzigd in 'Recent'.

In tegenstelling tot de eerdere iOS-camerarol, bevat Recents foto's die op uw apparaat zelf zijn gemaakt EN andere foto's die zijn opgeslagen of geïmporteerd uit andere bronnen, waaronder Safari of Berichten, de fotobibliotheek van uw computer en andere opgeslagen afbeeldingen van apps van derden.

Dus met iOS 13 en iPadOS is het inderdaad moeilijk om afbeeldingen die met de camera van je apparaat zijn gemaakt te onderscheiden van andere opgeslagen afbeeldingen.

Om toegang te krijgen tot de camerarol in het nieuwe besturingssysteem op je iPhone en iPad, open je de Foto's-app

  • Tik op het tabblad 'Foto's' in de linkerbenedenhoek van uw scherm

    Al je foto's staan ​​nu op het tabblad Foto's op iOS 13, in tegenstelling tot het tabblad Albums in iOS 12.
  • Camera Roll bevindt zich hier in iOS 13
  • Tik op 'Alle foto's' om door uw foto- en videobibliotheek te bladeren OF

  • Sorteer uw foto's op jaren, maanden en dagen met behulp van de extra tabbladen

Wanneer je in iOS 12 al je foto's in het standaardalbum 'Alle foto's' hebt bekeken, kun je op 'Selecteren' tikken en vervolgens op meerdere foto's tikken om ze te selecteren of aan het album toevoegen via de functie 'Toevoegen aan' onderaan van het scherm.

In iOS 13 en iPadOS kun je dezelfde actie uitvoeren met enkele verbeteringen.

Verbeteringen in iOS 13 Camera Roll

Wanneer u door 'Alle foto's' bladert, wordt het datumbereik dat aan de foto's is gekoppeld en de locatiegegevens in de linkerbovenhoek van uw scherm weergegeven. Dit verandert automatisch als je omhoog of omlaag scrolt op de filmrol.

Gebruik Select en +/- om in te zoomen op de geselecteerde foto's
  • De 'Select'-knop in iOS 13 wordt nu weergegeven als' Select +/- 'en bevindt zich in de rechterbovenhoek, net als iOS 12. De actie' Select 'werkt net als voorheen, maar met de nieuwe + / - functie kun je zoomen in en uit de foto's terwijl u door uw filmrol bladert.
  • Deze functie was er niet in iOS 12, waar je op een van de foto's moest tikken om de details te zien. Op het nieuwe besturingssysteem maakt de zoomfunctie het gemakkelijk om uw foto's te inspecteren.
  • Door te tikken op Maanden / Dagen / Jaren onderaan uw filmrol, filtert u de juiste foto's waardoor het heel gemakkelijk is om de foto's te vinden waarnaar u op zoek bent (u kunt natuurlijk ook Siri gebruiken om alle foto's weer te geven!).
  • De oude 'Samengevatte foto's'-instelling in Foto's is nu verwijderd en de sortering is opgenomen in de hoofdweergave' Alle foto's '.

Tip: tik tijdens het bladeren door uw 'Alle foto's' op het pictogram 'Foto's' in de linkerbenedenhoek van uw scherm en u wordt naar uw nieuwste foto's geleid.

Hoe automatisch afspelen voor live foto's en video's in iOS 13 en iPadOS uit te schakelen

Je live foto's en video's worden standaard automatisch afgespeeld wanneer je ze in je filmrol bekijkt. Je kunt dit uitschakelen door:

  1. Tik op Instellingen
  2. Tik op Foto's
  3. Scrol omlaag naar het tabblad 'Foto's'

  4. Schakel 'Autoplay-video's en Live Photos' uit

De andere welkome verandering in iOS 13 Photos is dat wanneer je meer dan 3 foto's met iemand deelt, het niet automatisch wordt omgezet in een iCloud Photo-link, maar deze foto's één voor één toevoegt.

Standaard iCloud-fotolinkgedrag is verwijderd in iOS 13

U kunt er echter voor kiezen om 'iCloud-link kopiëren' voor de meerdere geselecteerde foto's en deze te verzenden.

Voor degenen die hun foto's synchroniseren met hun computer of MacBook, vindt u het in het begin misschien een beetje vervelend omdat al deze foto's worden toegevoegd aan al uw iPhone-foto's.

Hoe zit het met de sorteervolgorde van foto's?

Opmerking: als je iCloud-fotobibliotheek niet gebruikt, tot iOS 12, heb je nog steeds een filmrolalbum dat wordt gesorteerd op de laatste foto van wanneer het is gemaakt / toegevoegd (ongeacht de EXIF-gegevens).

iOS 13 heeft gedrag geïntroduceerd dat kort bestond met iOS 8 toen het filmrolalbum werd verwijderd. In deze context zijn de camerarol en de tabbladen "Alle foto's" verschillend. Het tabblad Alle foto's sorteert op datum van de EXIF-gegevens.

De foto-app wordt razendsnel geopend in iOS 13 en is gemakkelijk te gebruiken. De nieuwe app bevat ook extra verbeteringen in de zoekfunctie die handig zullen zijn wanneer u snel iets probeert te vinden.

Hoe foto's van het ene album naar het andere te delen in de Foto's-app

Veel van onze lezers delen graag foto's van album tot album of delen met vrienden en familie via gedeelde albums. Maar met de update kunnen nogal wat mensen niet bedenken hoe ze dit moeten doen!

Foto's en video's van bestaande albums toevoegen

  • Open de foto of video die je wilt delen
  • Tik op de deelknop

  • Ga voorbij de twee rijen pictogrammen naar de lijst met acties
  • Kies voor Toevoegen aan gedeeld album of Toevoegen aan album

  • Selecteer het album of het gedeelde album waaraan je het wilt toevoegen
  • Als je de optie om toe te voegen aan gedeeld album niet ziet, controleer dan Instellingen> Apple ID-profiel> iCloud> Foto 's en schakel Gedeelde albums in.

Hoe een foto of video uit een album te verwijderen in de app Foto's

  1. Open in de app Foto's een album
  2. Selecteer een foto of video en bekijk deze op volledig scherm
  3. Tik op de prullenbak

  4. Kies ervoor om het item alleen uit het album te verwijderen of verwijder het van iCloud-foto's op al uw apparaten